La Biblioteca de Catalunya supera les 200.000 captures de pàgines web al dipòsit PADICAT

26-04-2012

L'arxiu web dipositat al PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya) ha superat les 200.000 versions de pàgines web de la Internet catalana, fins arribar a les 229.396 captures de les 57.993 pàgines web que conté el repositori digital de la Biblioteca de Catalunya. Un total de 340 milions de fitxers informàtics, amb un volum de 13 TB d’espai, que es preserven de manera indefinida a l’Arxiu Web de Catalunya.


El fons de la col·lecció conté, entre d’altres, els llocs web de les campanyes electorals dels darrers set comicis en que la ciutadania catalana ha estat cridada a les urnes, incloent-hi la darrera campanya electoral per a les eleccions al Congrés i el Senat del 20 de novembre passat, amb 304 noves pàgines web de partits polítics i candidats, mitjans de comunicació, i serveis institucionals.

La política de captures de la Biblioteca de Catalunya contempla la incorporació anual de 75.700 versions, entre recursos procedents del domini .cat; recursos web de 450 entitats i empreses que han signat convenis de cooperació; 900 llocs web recomanats pels usuaris del servei; i la compilació diària de 30 publicacions en línia.

El PADICAT, un repositori digital integrat en l’International Internet Preservation Consortium, l’organisme internacional que vetlla per la preservació d’Internet, va ser creat el 2005 per la Biblioteca de Catalunya, entitat responsable de recollir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic de Catalunya, amb la col•laboració tecnològica del Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA).