L'ANADP II a la Biblioteca de Catalunya el proper novembre

27-06-2013

La Biblioteca de Catalunya acollirà, del 18 al 20 de novembre d’enguany, la Conferència "Aligning National Approaches to Digital Preservation II: An Action Assembly", l'esdeveniment que reunirà els líders en matèria de preservació digital a partir de diversos punts de vista (incloses les biblioteques nacionals, biblioteques universitàries, centres de recerca , biblioteques públiques, programes de ciència i gestió de la informació, arxius, empreses i institucions, i agències de finançament) per dur a terme activitats internacionals de coordinació i donar suport a la preservació de la nostra memòria digital col•lectiva.
 
Aquesta trobada té com a precedent l'èxit de la Conferència ANADP 2011 a Estònia, en què més de 120 delegats de 24 països van establir canals de coordinació pels seus futurs esforços en preservació digital. Aquestes línies de treball es van documentar en el llibre d'actes "Aligning National Approaches to Digital Preservation" (Educopia, 2012), guanyador aquest any del premi Preservation Publication de la Society of American Archivists (SAA). Els resultats de les primeres accions - un registre internacional d'eines i serveis; un marc per a l'aplicació de OAIS a les metodologies distribuïdes de preservació digital, i un informe de dades sobre els costos de la preservació digital - es lliuraran als assistents a aquesta segona edició de ANADP, a Barcelona.
 
La Conferència ANADP 2013 serà un esdeveniment molt participatiu en el qual els interessats podran implicar-se en els debats i les sessions, per tal d'alinear accions en matèria de preservació digital en tres àrees: Comunitat, Recursos, i Capacitat.
 
La Conferència comptarà amb reconeguts ponents i experts d’arreu del món, i l’acte de benvinguda correrà a càrrec de l’Hble. Sr. Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.