Les eleccions europees'09 al PADICAT

22-06-2009

La preservació digital dels continguts publicats a Internet és un dels objectius de la Biblioteca de Catalunya, per mitjà del dipòsit PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya). A partir de les experiències prèvies en la conservació de les campanyes electorals a Internet al Parlament de Catalunya (2006), municipals (2007) i generals (2008), la Biblioteca de Catalunya, juntament amb les biblioteques nacionals d’Alemanya, Gran Bretanya, Àustria, Dinamarca, França, Polònia i la República Txeca, i altres membres de l’International Internet Preservation Consortium (IIPC), van acordar realitzar un projecte conjunt de col·laboració per capturar una selecció de pàgines web de la campanya electoral al Parlament Europeu.

La selecció que en va fer el Padicat consta de 159 recursos digitals pertanyents a partits polítics, candidats, mitjans de comunicació i institucions espanyoles i europees. Tots aquests llocs web han estat capturats en diferents versions i ja són consultables a través del web del PADICAT. La majoria d’aquests recursos digitals, per la seva pròpia naturalesa i vida efímera, ja no són consultables a Internet més enllà del servei que ofereix la Biblioteca de Catalunya.

S’ha realitzat el seguiment de les 35 candidatures espanyoles publicades al BOE que varen concórrer el passat 7 de juny a les eleccions al Parlament Europeu. Així mateix, a part dels mitjans de comunicació espanyols i catalans de major impacte, també s’ha fet el seguiment de diversos mitjans d’abast europeu, així com dels webs institucionals de la Unió Europea i del Parlament Europeu.