Folk-rock (2008)

Internet s'ha convertit en un nou canal de distribució de la música on els grups difonen les seves propostes sonores. La proliferació d'aquestes músiques a la xarxa comporta, de vegades, que deixem de trobar-les en un suport físic, com pugui ser un CD, i per tant, no hagin estat editades per un segell discogràfic. Sense aquesta tradicional fase d'edició, regulada per la Llei del Dipòsit Legal, una bona part de la riquesa musical del nostre país podria desaparèixer sense que en pugui quedar constància, atès el constant procés de canvi que té qualsevol pàgina web.

Col·locar una etiqueta a una música que escoltem en un moment determinat pot convertir-se en un procés molt complex. I el folk-rock no és pas una excepció. Per a nosaltres, aquesta etiqueta compren aquella música que utilitza les sonoritats de la música tradicional catalana barrejades amb elements de la música moderna, és a dir, conjunts que poden utilitzar tant una tenora o una gralla juntament amb una bateria o una guitarra elèctrica.

La selecció que us presentem ha estat elaborada per Jordi Soler Sala, gràcies a una col·laboració entre la Biblioteca de Catalunya i l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Conté diferents exemples de grups musicals dels territoris de cultura i parla catalana que utilitzen Internet com a mitjà de difusió de la seva música, sense oblidar recursos digitals de tota índole, com festivals, mitjans de comunicació, empreses discogràfiques, o empreses de management, on aquest tipus de música hi és present.

Nombre total de llocs web capturats:
56